De ce un ” side job” ? | ADA
O întrebare pe care am primit-o de mai multe ori în aceste prime zile ale lui 2021. Therefore, m-am gândit că ar fi util să pun şi pe ecran ce stă în spatele deciziei de a crea ADA, pe lângă obiectivul ei central (#smallbusinesscare).
Scurt istoric educaţional
→ am încercat profilul real (mate-info în liceu, ugh) mai degrabă ca să mă conving că nu-i de mine, dar mi-a fost de mare ajutor din punct de vedere analitic. Nu ştiu cum să rezolv o integrală sau să programez o aplicaţie, dar pot aborda o situaţie sistematic, să caut soluţii. Să emit ipoteze pe care apoi să le demonstrez. Am terminat o facultate în domeniul Ştiinţelor Economice cu master aplicat pe Marketing şi Promovare. Aici am simţit că mă regăsesc.
Scurt istoric carieră
→am avut diverse part-time jobs până în 2014, de când fac parte dintr-o multinaţională. Şi-mi place. Am pornit cu un internship din primul an de facultate (Mersi, Ana-pentru încredere) în poziţia de Asistent PR şi COM. O parte din ce am învăţat în facultate, am aplicat la job. O împletire faină, care mi-a adus multe beneficii, uneori şi mari dureri de cap, dar care mi-a confirmat ce intuiam de mult timp: că-mi place să scriu, să creez, să mă regăsesc printre oameni, să coordonez, să ajut.
Fastforward, 6 ani mai târziu, în 2020 am simţit nevoia de a mă dezvolta profesional, pe lângă ceea ce fac deja la birou. Aveam nevoie de ceva care să-mi abată atenţia de la tot ceea ce a adunat 2020 cu privire la sănătatea mentală şi emoţională. Am descoperit o oportunitate fără să o caut şi ” I grabbed it”.
Deci, “de ce un side job”?
Pentru că descopăr:
- pârghiile potrivite pentru dezvoltare (personală şi profesională) – fiecare cuvânt scris, afiş făcut, text redactat, campanie implementată, carte citită, IGTV urmărit, etc, se adaugă la ceea ce ştiu deja. Mai pun o cărămidă la cine sunt. Sunt autodidactă, curioasă din fire şi convinsă că învăţarea continuă e cheia succesului – orice ar însemna acesta pentru tine.
- ce mă motivează în diferite circumstanţe– cum trec de la dorinţă la acţiune şi care sunt mijloacele prin care reuşesc ceea ce mi-am propus;
- ce mă pasionează. Asta nu înseamnă că activitatea din ADA nu presupune multă muncă şi studiu. Dar e nevoie şi de un pic de pasiune pentru a duce un side job. Altfel, poate deveni frustrare, iar echilibrul dintre job-ul de zi cu zi, viaţa personală şi proiectele adiacente se duce pe apa sâmbetei.
- cum să fac (aproape) suficienţi bani pentru a îi reinvesti şi a o lua de la capăt cu primul punct: dezvoltarea. Programele de editare, fotografiile licenţiate, cafelele băute, cursurile urmate, cărţile cumpărate, evenimentele la care particip, toate sunt suportate de proiectele din ADA.
Cam asta ar fi, pe scurt, de ce un side job. Pentru că am vrut şi am decis să acţionez. Pentru că..why not? ADA e încă în dezvoltare, dar ştiu de ce, pentru ce şi cum. Mai am nevoie doar de timp, energie şi un pic de creativitate.
⇒Dacă te gândeşti să faci pasul ăsta şi ai vrea să povesteşti cu cineva, scrie-mi. Nu am vreo soluţie magică, ceva reţetă a succesului peste noapte, dar sunt aici oricând pentru o conversaţie şi o vorbă bună.
⇒Dacă ai sfaturi sau experienţe legate de acest subiect, share them în comentarii, nu se ştie niciodată cum şi cui sunt de folos 🙂
Mersi fain,
Alexandra | @adaonline.ro